Евродепутатите от ГЕРБ-СДС изпратиха писмо до колегите им от Европейския парламент и Еврокомисията. В него те изразяват притеснение, че служебното правителство действа, „като предизборен екип на президента Радев“.

„Назрява моментът, в който българските граждани ще трябва по-твърдо и решително да се противопоставят на пълзящия опит за преврат и налагане на авторитарни методи на управление от страна на президента Радев и служебното му предизборно правителство“, пише още в писмото на евродепутатите.

Утре те ще имат среща с председателя на парламентарната група на Европейската народна партия – Манфред Вебер.

В писмото се говори и за уволнението на директора на ДАНС, както и за назначената от вътрешния министър Бойко Рашков – Елена Фичерова за началник на кабинета му, за която в писмото е написано, че е свързана с хазартния бос Васил Божков.

„На фона на всички глупости, които правят отделните министри, се откроява вътрешният министър Бойко Рашков, нещата, които прави най-вече с израза „бивши хора“. И си задаваме въпроса, надявам се и те да си зададат въпроса, това ли е промяната, която чакаха хората, тоест промяна назад към комунизма“, заяви Асим Адемов, евродепутат от коалицията ГЕРБ-СДС.

От правителствената пресслужба не коментират писмото.