Късно снощи пожар наложи евакуацията на над 200 души от СПА хотел във Велинград, съобщи за bTV директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов. Сигнал е подаден от служители в обекта.

Незабавно към мястото са насочени два противопожарни автомобила. По първоначални данни огънят тръгнал от приземния етаж, където е разположено САП - отделението.

„Над 200 души бяха изведени, без нито един да пострада. Късо съединение в сауната на СПА центъра – задимяване. Нищо опасно не е станало, защото персоналът е бил добре обучен”, уточни Николов.

Успоредно с предприетите действия по овладяване на пожара, огнеборци и полицаи са обходили всички етажи, за да може гостите на хотела и персонала да бъдат евакуирани своевременно.

От сградата са изведени общо 200 гости и 50 служители. Пожарът е изгасен, размерът на нанесените щети тепърва ще се изяснява. Предстои да бъде извършен оглед.

Малко преди 23 ч. семейството на Нели и Живко било събудено от остра, задушлива  миризма. Стаята им се намирала точно над СПА центъра, откъдето излизал гъст дим.

Хора от рецепцията им помогнали да излязат от стаята.

Пристигналите на място огнеборци започнали гасене в СПА центъра, където било установено, че има пожар в двете сауни.

Полицейските служители, заедно с пожиарникарите, редом с гасенето на пожара са  обходили всички помещения, всички етажи, където евентуално би могло да има хора, за да са сигурни,  че целият хотел е евакуиран, обясни Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР Пазарджик.

За  Велина Стоичкова това е най-кошмарната нощ, жената разказва ,че стояла в стаята с дъщеря си повече от половин час, без да знае къде има пожар и какво да прави.

Гостите, чиито стаи се намират над СПА центъра, са нощували в друг хотел.

Причината за инцидента е късо съединение, казват от полицията.