Полицията евакуира блок 33 в столичния ж.к. „Люлин”. В гараж и мазета към него са били открити химически вещества, които по първоначална информация са използвани за производство на наркотици.

Полицаи иззеха химикалите, наредена беше и евакуация на живеещите в блока. Онези, които не са пожелали да напуснат дома си, са посъветвани да държат прозорците си затворени.  

Намерените вещества са съхранявани в бутилки, върху които имало съответни етикети и обозначения.

В гаража са открити около 500 килограма различни химикали - натриев цианид, киселини, основи. Те ще бъдат преместени на площадка на Министерството на околната среда и водите, където да бъдат обезвредени.

Борис е собственик на гаража в съседство до помещението, в което са открити химикалите. Свидетел е на цялата акция. Полицията е дошла още вчера, заедно с наемателя, който е ползвал гаража. Според Борис става дума за нарколаборатория.

Мъжът е наел помещението преди години, но никой от блока не знае за какво го е ползвал. „По данни на приятели - бил е химик от доста време, все пак в квартала се знаем”, обясни Кристиян.

Преди години същият мъж отново е имал проблеми с полицията. Бил е обвинен, че държи силно отровни вещества в мазето си. Той живее в близост до евакуирания блок, според съседи семейството имало добър стандарт на живот. Съпругата му не пожела да говори с екипа ни.

Тя твърди, че съпругът й не е задържан и нямат никакви доказателства срещу него.

Проверката е започнала късно снощи след подаден сигнал.

Районът около блока е бил отцепен, поставена е и охрана на мястото.

По случая е образувано досъдебно производство.