Сблъскалият се с тир автобус на пътя между София и Варна е с всички необходими валидни документи. Същото важи и за документите на шофьора му. Това се казва в официална позиция на фирмата превозвач „Етап Адрес“.

При катастрофата станала в близост до великотърновското село Козаревец през изминалата нощ загинаха трима души.

„Автобусът е минал  технически преглед с валидност до 18.07.2021 г., има валидна „Гражданска отговорност“ до 29.08.2021 г. и КАСКО, валидно до 05.02.2022 г. Автобусът разполага с Евростандарт 6 и е производство 2016 г.“

Водачът на автобуса е служител в „Етап Адрес“/ „Груп Плюс“ от една година и за този период не е имал нито едно нарушение. Документите му за професионална годност и квалификация са във валидност, съобщават от фирмата.

Спазени са всички изисквания за задължителни почивки преди и по време на път. Шофьорът е почивал и управлявал автобуса в съответствие с всички изисквания на Регламент (ЕО) №561/2006 на Европейския парламент и на Съвета. Тръгнал е от София в 19:30 ч. на 21 март 2021 г., неделя, като 20 мин., пише в съобщението.

Преди самия инцидент е направена почивка на Автогара Велико Търново. От автогарата е проведен разговор със служители на дружеството.

Ситуацията около инцидента е в процес на изясняване. Ръководството на фирмата оказва пълно съдействие на разследващите органи и се обръща към пътниците в автобуса с молба за допълнителна информация за инцидента, както и с предложение за съдействие при необходимост, заявяват от фирмата превозвач и изказва съболезнование на семействата на загиналите пътник и двама шофьори при тежката катастрофа.