Скандалът с приема в детските градини в София се разраства. Тази сутрин пред bTV уволнената директорка на 164-та детска градина „Зорница” Мариана Иванова показа есемеси от районния кмет и от експерти на Столичната община.

„Обади се, кметът те търси. Не е за дете при теб”. Това съдържа един от есемесите. Име на дете и ЕГН пък фигурират в друг есемес, изпратен от районния кмет на Овча купел Христина Семерджиева.

Уволнената директорка твърди, че преди съобщението е имало и разговор. По телефона Семерджиева отрича да е упражнявала натиск.

 „Един есемес не е натиск! Искам да покажете целия текст на есемеса! Имам право да пращам всякакви есемеси, на всеки, който си поискам, но това не означава, че се оказва натиск!”, каза тя.

Ето и целият текст на съобщението, което районният кмет изпрати на bTV:

Снимка: bTV

По-късно кметът на район Овча купел обясни, че есемесът е изпратен с молба за справка.

„Искала съм някаква справка. „Ако е възможно.” Защото аз не аз нямам достъп до системата на г-жа Иванова”, коментира тя.

Група учители и родители отново протестираха в подкрепа на уволнената директорка.

От общината пък отново подчертаха за множеството нарушения, които са открили в детската градина и 24 деца, приети нерегламентирано.

„Мисля, че каквато и да е моята вина и каквито и да са моите тежки нарушения, те не отменят вината на моите работодатели”, коментира Иванова.

От Столичната община са назначили проверка, която да докаже има ли злоупотреба със служебно положение, което въздейства върху приема на децата. Тя е поверена на криминалиста Ботьо Ботев.

Вижте още във видеото: