Подготовката на световното шоу на Енчо Керязов "Нощ на звездите" навлиза във финалната си фаза. Остават по-малко от две седмици до 1 юни, когато ще го видим на сцената на Античния театър в Пловдив под патронажа на кмета на Община Пловдив, Здравко Димитров, и с основното медийно партньорство на bTV. 

Организаторът - Фондация "Енчо Керязов", го създава в чест на талантливите деца и младежи в България, участници в традиционните ѝ Годишни награди, които имат вече 11-годишна история. Сегашното издание на наградите е подкрепено от Министерство на образованието и науката, Национално сдружение на общините в Република България и Институт по математика и информатика БАН.

На 24 май официално ще бъдат обявени призовите тройки с номинации в категориите "Образование", "Изкуство" и "Спорт". Вече е традиция от 2016 г. до днес във финала на някоя от категориите на Годишните награди да присъства талантлив ученик от училище в Пловдив.

Енчо Керязов подари на четири пловдивски училища 300 билета за шоуто "Нощ на звездите" в знак на уважение към постиженията на техните ученици. Запазени места в Античния театър за 1 юни ще има за:

- Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" с отличени в изданията на Годишните награди, категория "Изкуство" - Георги Грозев - тромпет, Борис Биков - пиано, Хрисиана Савова - пиано и Юлиан Станчев - класическа китара и кларинет;

- Математическа гимназия “Академик Кирил Попов” с отличени в изданията на Годишните награди, категория "Образование" - Радослав Димитров - математика и Виктория Христова - информатика;

- Национална търговска гимназия с отличена в Годишни награди 2018 г., категория "Спорт" - Виктория Радева – шахмат;

- Спортно училище "Васил Левски" с отличен в Годишни награди 2022 г., категория "Спорт Топ 10" преди финала - Йосиф Миладинов – плуване.

Енчо Керязов заяви, че всяка година ще дарява билети за шоуто "Нощ на звездите" на училища с принос за развитието на образованието, изкуството и спорта в България, защото ние, като нация дължим уважение на преподавателите и техните успешни ученици за труда и постоянството им. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!