Изборите в САЩ са цирк, такова шоу отдавна не сме виждали и то е заради присъствието на Тръмп най-вече. Това каза в предаването "Лице в лице" политологът Емил Кошлуков.

Според него Тръмп наистина не е подготвен за президент. Това, което той предлага като политики е доста проблематично, а поведението му е арогантно, допълни Кошлуков и припомни:

„Нарече федерален съдия мексиканско…, подигра се на репортер, който е инвалид, само заради това, че човекът физически има увреждане, той му се подигра открито, на човек, който е загинал за сигурността на Америка обвини родителите му, че задръстени и тъпи”.

Поведението и посланията на Тръмп са дълбоко проблематични, категоричен беше Кошлуков.

Според Владимир Каролев почти всичко, което прави Тръмп, е доста обмислено и научно обосновано.

Вчерашният дебат беше за тези, които не са решили за кого ще гласуват, каза Каролев и допълни, че Тръмп нарочно нито на сайта си, нито в дебатите бълва цифри. Доказано е от много години, че хората не могат да помнят много цифри. Основните послания на Тръмп са пет най-вероятно, поясни икономистът.

Тръмп каза, че ще приключи с терористите, той няма решения, но говори правилните неща, това, което избирателят иска да чуе, допълни Каролев.

Кошлуков  заяви, че поведението на Тръмп е отблъснало и противопоставило много хора. Според него Америка не може да допусне такъв човек да стане президент, но той ще промени Републиканската партия, това което се случва е проблем за Републиканската партия.

„Този е луд, той е абсолютно непредсказуем, а това в политиката е много опасно. Най-силното качество на един политик е неговата предвидимост”, коментира Кошлуков.