От началото на годината селфитата са причината за фаталния край на повече хора, отколкото нападенията на акули. Стряскащата статистика обаче не спира хората да търсят най-екстремните места и начини, за да направят автопортрет с телефоните си.

1971 година - според някои, вълкът от руските анимации "Ну, погоди!" е първият филмов герой, който си прави селфи. 44 години по-късно, колкото по-екстремно е едно селфи, толкова по-добре.

През лятото цената на т.нар. "стикове за селфи" по Черноморието скочи с десетина лева спрямо столицата. Кристин работи в столичен магазин, от който всеки ден десетки клиенти си купуват тези приспособления.

„И много възрастни хора, които искат да запечатат спомени, моменти. Както винаги, в семейната снимка никога няма един човек, и реално, това е собствен фотограф”, коментира Кристин Христова.

От началото на годината 12 души по света са изгубили живота си, докато правят селфи: американка пада от скала, двама руснаци загиват, снимайки селфи с ръчна граната. Нашето МВР засега не предвижда въвеждането на мерки за безопасност към селфи-маниаците. За разлика от руските им колеги, които пуснаха информационни листовки как селфито да бъде без фатален край.

Бъдете внимателни и не превръщайте едно селфи в последната ви снимка.