„Джи пи груп“ се отказва от ремонта на трасето на трамвай №5. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от „Фокус“.

„Имам информация от днес, че компанията се оттегля от спечеления конкурс за реконструкция на трамвайните релси на трамвай №5, което е по бул. „Цар Борис III“ и ул. „Алабин“ и предстои да се реализира следващата година. Конкурсът не е още окончателно завършен, няма сключен договор и предстои да бъде класирана най-вероятно фирмата, която е класирана на второ място“, обясни Фандъкова.

По-късно обаче във "Фейсбук" тя посочи, че цялата процедура пропада и спешно ще се организира нова.

Предвижда се реконструкцията на трамвайната линия да започне през пролетта на следващата година.

"Миналата седмица Европейската комисия одобри проекта ни за реконструкция на трамвайните трасета по бул. "Цар Борис III“ от Съдебната палата до „Княжево“ и по ул. „Каменоделска“ от кръстовището с бул. „К. Стоилов" до „Орландовци", както и закупуването на 13 нови нископодови трамвая, които ще се движат по линията на трамвай №5", добави в социалната мрежа тя.

По думите ѝ "Джи Пи Груп" ще продължи с изпълнението на проекта за реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев“, но ще бъде следена под лупа.

„Увеличихме максимално контрола, така че той е и ще бъде изключително строг. При всяко неизпълнение знаете и огромните санкции, които сме заложили в договора. Моята задача е обектът да приключи с добро качество така, както се изисква по договор. В противен случай фирмата ще претърпи много сериозно санкциониране“, каза още Йорданка Фандъкова.

От 2014 г, до днес "Джи Пи Груп" само от еврофондовете са спечелили поръчки за над 600 милиона лева.