Неуредени финансови сметки са вероятната причина за двойното убийство днес в столичния квартал „Витоша”, при което загинаха мъж и жена, а трети човек е в болница с опасност за живота.

Задържаният за тежкото престъпление Драгомир Драгомиров е имал да получава над 100 000 лева. Убитите – мъж на 38 г. и жена на 61 г., са служители на инвеститорска фирма, а фирмата на Драгомиров е подизпълнител. Тежко ранен в главата е синът на убитата.

Първоначално МВР съобщи, че са застреляни двама мъже.

Малко след убийството извършителят му се връща на мястото и така е задържан от полицията. В него имало законово притежаван пистолет, каза градският прокурор Емилия Русинова. Инцидентът стана около 10:30 ч. в офиса на Драгомиров.

Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че няма данни престъплението да е било предварително планирано. Драгомиров е имал среща с тримата и вчера, но явно днес нещата са ескалирали, каза Маринов.

Снимка: БГНЕС

Инвеститорите са дължали пари на подизпълнителя, каза директорът на СДВР Ивайло Иванов, който обясни, че Драгомиров и друг път е работил с тези хора, но данни за сериозни проблеми няма.

Извършителят няма криминални регистрации и не е известен на полицията до момента. Мярката му за неотклонение ще се гледа в близките дни.

Преки свидетели на стрелбата няма, но има такива, които са били наблизо и са присъствали на скандала. Те вече са разпитани. В района обаче няма камери и убийството не е заснето. 

Единият от убитите е с двойно гражданство – българско и руско.

Пострадалият при стрелбата е настанен в реанимацията на УМБАЛ "Св. Анна". Той е с опасност за живота, има прострелна рана в главата.

Операцията му приключи към 16 ч., съобщиха от болницата. Проектилът е успешно изваден и са евакуирани хематомите, каза д-р Славомир Кондов – началник II неврохиругично отделение в УМБАЛ "Св. Анна“. Пациентът обаче продължава да е в много тежко състояние и с опасност за живота, уточняват от лечебното заведение.