Две обвинения повдига на прокуратурата на шофьора на автомобила, прегазил 17-годишното момичето от Гърмен.

Едното е за причиняване на смърт при пътнотранспортно произшествие, а другото - за шофиране след употреба на наркотици. Той е задържан за 72 часа, останалите петима са освободени.

Това не е първото провинение на шофьора, който и друг път е хващан зад волана дрогиран. Водачът не е контролирал непрекъснато управляваното от него моторно превозно средство и не намалил скоростта, за да спре при възникнала опасност, пише в съобщението на прокуратурата.

Шестимата, свързани с трагедията, са подложени на детектор на лъжата, резултатите се очакват.

В квартал „Кремиковци“ в Гърмен няма напрежение. В дома на почернената майка на 17-годишната Виктория са се събрали много хора. Разказват ни, че я видели за последно в събота, когато се върнала от магазина.

„Имаше тук една стара жена починала и каза ми така: „Мамо, аз ще вървя до долу да гледам“ и както излезе дъщеря ми, повече не се върна“, казва Зоя Огнянова, майка на загиналата Виктория.

Според проверяваната версия момичето се качило в колата на бившия си приятел, но в един момент опитала да скочи и така е ударена от друг автомобил с четирима младежи в него.

„Тя е бягала там по полето, имало е някаква такава ситуация, при което е върната в колата пак. Вътре дали е бита, или не, това никой не може да каже. Това могат да кажат разследващите органи“, коментира заместник-кметът на Гърмен Владимир Донков.

Шофьорът, ударил Виктория, седнал зад волана след употреба на наркотици. Под въздействието им били и останалите в автомобила. Какво ще се случи със задържаните ще стане ясно, след като излязат резултатите от детектора на лъжата.

Днес обвиненият беше доведен в съда в Благоевград, за да разбере дали ще остане в ареста с постоянна мярка за задържане, но поради неявяване на адвоката му делото беше отложено за утре.

Оставеният в ареста има условна присъда - отново за шофиране след употреба на наркотици през 2019 година.