Развръзка по мистериозния случай със смъртта на младо момиче, чието тяло беше намерено на пътя между две села в Гърменско.        

Разследващите успяха да идентифицират жертвата, която се оказа 17-годишно момиче от Гърмен. Късно снощи тялото му беше открито премазано от автомобил на пътя между селата Дъбница и Хвостяне.

Във връзка с инцидента в ареста са вече шестима души, но около смъртта на младата жена остават много въпроси.

Снощи, около 20 ч. вечерта, четирима младежи от Хвостяне и Блатска обикалят близките села с кола. На една отсечка усещат, че автомобилът им минава през нещо, но не спират. Минути по-късно местни хора забелязват тяло на момиче на пътя и викат помощ.

Тялото на момичето е било влачено от автомобила в продължение на няколко метра.

Полицията започва да търси извършителите и самоличността на момичето. Задържат четиримата младежи. Тестът за наркотици на шофьора е положителен. Хората и местните власти са в шок, а жертвата дълго време е неразпознаваема.

„Тази сутрин това ми беше основната цел - да попитам всички да си видят роднините, тъй като има много хора,  които са по чужбина, а децата им са тук, да направят допитване до къщите, до всичките си роднини, дали има изчезнало момиче или да е отсъствало от снощи“, каза Сейхнан Ахмедов кмет на село Хвостяне

По-късно през деня става ясно, че тялото е на 17-годишно момиче от Гърмен. За последно е видяна да се качва в кола с двама мъже. После я напуска и е пометена от автомобила на четиримата младежи.

„Тя е пътувала в едната кола и по някаква причина е слязла от нея. Сега се установяват причините, поради които е напуснала този автомобил, къде се е намирала на пътното платно и в какво положение е било тялото й, когато е била прегазена“, заяви Георги Мадолев, говорител на Окръжна прокуратура Благоевград.

Все още не е ясно в какво здравословно състояние е било момичето, преди да бъде прегазено.