Две момченца на 11 и 13 години от бургаския комплекс “Меден рудник” са се удавили в Мандренското езеро. Телата им са намерени днес от водолази.  

Около 00:30 ч. снощи в Четвърто районно управление в Бургас е получено съобщение от родителите на двете момчета за това, че излезли да играят по обяд, но след свечеряване не се прибрали в домовете си. Родителите ги търсили на различни места в комплекс “Меден рудник”, звънели по приятели и близки, но след като не открили никакви следи, алармирали полицейското управление за изчезването на момчетата.

Сформиран е съвместен екип от служители на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР-Бургас и Четвърто РУ, които проверили още няколко възможности за местонахождението на децата.

Около 9 ч. днес рибар подал сигнал за това, че във водата на езеро “Мандра”, в района на дигата на помпената станция, забелязал човешко тяло. Екип водолази от РДПБЗН-Бургас извадили трупа на 13-годишното момче. Със съдействието на служители от ИАРА периметърът на претърсване в езерото е разширен, като около 16 ч. е открито тялото и на 11-годишното момченце.

При извършения оглед видими следи от насилие не са открити. Намерени и иззети са дрехите, обувките и багажа на децата, оставени на камъни по дигата в близост до мястото, където във водата е намерено първото тяло. Вероятно момчетата са влезли да се къпят в езерото „Мандра“, но по неустановени до момента причини са се удавили. Работата по случая продължава.