Трима са задържани след вчерашните сблъсъци между роми и униформени в Мъглиж. Това обяви ст. комисар Георги Хаджиев, директор, ОД на МВР-Стара Загора. В момента Мъглиж е под засилено полицейско присъствие. На входовете и изходите на града има униформени, части на жандармерията са разположени пред един от кварталите на града. 

Жителите на ромския квартал на Мъглиж и полицията взаимно се обвиняват кой е започнал с агресията.

Снощи около 18 ч. жандармерия и полиция влизат в един от кварталите на Мъглиж. Целта е да задържат лице, което по-рано през деня е оказало съпротива и заради това е пострадал полицай от Казанлък. Мъжът е задържан, полицейският кордон потегля, за да напусне квартала.

Снимка: btvnovinite.bg

„И при оттеглянето срещнахме яростна съпротива от страна на някои групи от нашето общество, която се изразяваше в хвърлянето на камъни и бетонни блокове спрямо колегите”, посочи Хаджиев.

По време специализирана полицейска акция са ранени петима полицаи, има щети по полицейските коли. В отговор – органите на реда са използвали физическа сила, произведени са и изстрели.

Снимка: btvnovinite.bg


Жителите на квартала са с друга версия – нападнали са, защото имало агресия срещу тях.

Образувано е досъдебно производство за съпротива за грубо нарушаване на обществения ред и оказване на съпротива на органи на властта при изпълняване на служебните им задължения.

Днес по обед и последният издирван от полицията заради агресивно поведение към органите на реда се предаде сам, в присъствието на адвокат. Мъжът е с криминално минало.