Повдигнаха обвинения на двама от арестуваните след конфликта на булевард "Ситняково". Единият младеж е задържан за 72 часа, а другият е пуснат под гаранция.

Те ще отговарят за непристойни действия, хулиганство и нанасяне на щети по автомобила на жената, опитала да мине през блокадата. 

Блокадите ще продължат, категорично е Отровното трио. От деня на конфликта - движението пред румънското посолство на бул. „Ситняково“ не е спирано.

Снощи шествието на протеста избегна мястото съзнателно, защото там се провеждаше контрапротест, обявен "в защита на майките". И днес Елена Мицева, шофирала колата, запази мълчание, а един от обвинените категорично отрече да е докосвал колата. 

Според прокуратурата единият - 25-годишният Георги Георгиев, е счупил чрез удари с ръце предното стъкло на белия автомобил. 

"Повдигнато е обвинение и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост (….), като блъскал по лекия автомобил, качил се на предния капак и счупил предно панорамно стъкло, отправяйки обидни думи (...) Действията извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила."

Георгиев е неосъждан, работи като готвач, разказа защитата му.

„По негови думи той не е увреждал, което ще бъде установено съответно и от съда, по никакъв начин не е увреждал автомобила и не е употребявал никакви изрази спрямо жената", заяви адвокат Полина Велчева.

Другият обвинен е Стоян, на 32 години. Подведен е под отговорност за непристойни действия. Той е напуснал ареста срещу 500 лева парична гаранция.

"Блъскал е по лекия автомобил, изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила, които действия извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила."

На този етап мъжът отказа да застане пред камера, но, коментира единствено пред bTV, че миналата вечер за първи път е отишъл на протеста.

„Бях извън протеста, чух писъци, които са ми познати. Бях в автобуса, който се преобърна на магистрала "Тракия" преди 2 години. Притичах до колата. Стъклото ѝ беше счупено, не бях сигурен дали шофьорът вижда какво прави. Опитах да ѝ привлека вниманието. Тя продължаваше да се движи напред. В един момент спря. Някой отвори вратата ѝ. Включих се в скандиранията. Не съм блъскал по колата и не съм ѝ свалял табелите“, твърди той.

Отново потърсихме и Елена Мицева – жената, шофирала белия автомобил. Не успяхме да се свържем с нея. Пред екипа ни вчера тя заяви, че единствено иска да се придвижва свободно.