Почти всички депутатски проби са вече факт - общо 184 депутати са тествани. Те са отрицателни с изключение на две, които са съмнителни и затова ще се правят повторно.

Все още се чакат проби на народни представители, които са дали пробите си в провинцията - във Варна и Стара Загора. Чакат се и още 22 проби от ВМА, защото са взети в късния следобед. 

Това заяви проф. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

"Във ВМА са направени 92, от които има две съмнителни и те ще се препотвърдят. В другата болница "СофияМед" също са 92 проби, които са отрицателни", уточни председателят на Националния оперативен щаб.

Двете съмнителни проби са на депутати от ГЕРБ. Вероятно проблемът с тях е технически. Пробите обаче продължават - ще се тества администрацията на парлмента.

Масовото тестване на народните представители се наложи, след като стана ясно, че депутатът от ДПС Хасан Адемов е с положителна проба за заразата.

Карантина на парламента, на този етап, не стои на дневен ред. Как ще работи Народното събрание, зависи от това има ли и други заразени, освен д-р Адемов.

Най-вероятно още днес ще има председателски съвет на парламента. Трябва да се реши как и  кога ще се приемат три неотложни решения - актуализацията на бюджета, удължаването на извънредното положение и намаляването на битовите сметки за парно и топла вода със задна дата.

Неофициално, депутатите вероятно ще работят петък, събота и неделя.