Опасност дебне минувачите на пешеходна пътека в София. Само за седмица един мъж загина, а жена беше ранена, докато пресича зебра до столичния Южен парк.

Пешеходната пътека се намира само на метри от входа на Южния парк. Оттам на ден минават десетки пешеходци, като голяма част от тях са деца и майки с колички. Хората казват, че се притесняват да пресекат.

Простирайки прането си тази сутрин, Виктория чува свистене на гуми, последвани от силен удар. 

"За съжаление, жена беше, която беше блъсната. Човекът не можа да спре. Видях, че шофьорът й помогна да стане, качи я в колата, не се наложи да викат да викат линейка. Той я закара до бърза помощ”, каза Виктория.  

Жената е без опасност за живота, уточниха от СДВР за bTV. Само преди седмица Виктория и семейството й стават свидетели на друг инцидент на същата пешеходна пътека, този път с фатален край. 

Виктория разказва, че тя и съседите й се притесняват да минават по пътеката, защото участъкът е прав и автомобилите се движат с висока скорост, като рядко спират.  

След сигнал на bTV до Столичната община оттам коментираха, че ще предложат в Общинския съвет поставянето на светофар. 

Реално може да има становище до 2-3 седмици. Допълниха също, че пешеходната пътека е допълнително осветена за избягване на инциденти. 

Хората не са се отказали да пресичат, за да стигнат до парка, но го правят със свито сърце.

А заради честите инциденти, утре съпругата на загиналия на пешеходната пътека мъж организира бдение в негова памет.