Два протеста се проведоха днес срещу преместването на Националния център по наркомании в квартал "Младост". Преди това той беше на ул. „Пиротска”.

Тогава идеята за преместването му предизивка напрежение, а новото му място в квартала доведе до притеснения сред родителите. Живеещите около него се притесняват, защото той е само на няколко метра от жилищните сгради и в близост до училища и детски градини.

След като не успяват да намерят подходяща общинска сграда от Министерството на здравеопазването местят центъра на терен, който е тяхна собственост – в двора на болница "Света Анна".

Преместването на метадоновата програма към Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм в УМБАЛ "Св. Анна " – София е временна мярка до намирането на най-подходящото място за програмата, обясниха от здравното министерство.

Според директора на болницата за лечение на наркомании липсва състрадание и солидарност към борещите се със зависимости.

Хората от квартала са притеснени за децата си. Според тях има по-подходящи места за лечение на зависимите.

От здравното министерство уверяват, че са взети всички мерки за сигурността на хората – осигурена е жива охрана и 24-часово видеонаблюдение. От днес и входът от към жилищният квартал ще бъде затворен, а пациентите ще влизат през двора на болницата. В района ще има и засилено полицейско наблюдение.