Остава стабилно състоянието на Негово Светейшество патриарх Неофит. Молебен за здравето му беше отслужен във всички храмове. 

Десетки вярващи се събраха в храм „Света Троица“ в столичния квартал „Гео Милев“. Сред тях беше и Симеон Сакскобургготски. И вярващи, и духовници заедно се помолиха за здравето на българския патриарх.

В Пловдив Светият Синод също отслужи молебен за здравето на патриарх Неофит.

По решение на Епархийския съвет при Софийската света митрополия от 1 декември се призоваваха всички свещенослужители от Софийската епархия да отслужат в неделя в своите храмове молебен за здравето на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит, съобщиха от Софийската митрополия.

От Софийската митрополия препоръчаха в светата литургия да се добавят следните молитви:

"За Божия раб Светейшия наш отец Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, за да му се прости всяко волно и неволно прегрешение, и да бъде милостив към него, на Господа да се помолим!

За да го вдигне скоро от болничния одър със словото на Своята сила, както някога сина на стотника, дъщерята на хананейката и тъщата на Петър, и милостиво ги изцери, на Господа да се помолим!

За да го издигне бързо от болничния одър и да го направи отново здрав, както някога въздигна парализирания чрез словото на Своята божествена благодат, на Господа да се помолим!

За да не пренебрегне усърдните молитви на Своя раб, но милостиво да го чуе и помилва, и да му даде здраве, на Господа да се помолим!

За да го посети със Своя Свети Дух и да изцери всеки недъг, и всяка болест, които се гнездят в него, заради славата на Своето име, на Господа да се помолим!

За да чуе милостиво, както на хананейката, молитвения глас на нас - недостойните Свои раби, които викаме към Него и както изцери нейната дъщеря, така да изцери и помилва болния Свой раб Неофит, патриарх Български, на Господа да се помолим!

Защити, спаси, помилвай и запази ни, Боже, с Твоята благодат!

Като поменем заедно с всички светии пресветата, пречиста и преблагословена славна Владичица наша Богородица и приснодева Мария, нека сами себе си и един друг, и целия си живот на Христа Бога да предадем!". 

Репортери: Николета Хаджийска, Леда Виденова