Сграда в близост до голям булевард и три училища в Благоевград застрашава здравето и дори живота на минувачите.

Покривът на постройката е отчасти рухнал, а отломки крият риск за минаващите под стрехите. Всеки ден десетки живеещи в съседната кооперация и гостите им излизат с риск за живота си.

Сградата е частна собственост и скоро на нейно място ще има нова кооперация. Собственикът обаче ен е обезопасил района, нито пък е сложил ленти, указващи че преминаването е опасно.

След сигнал до общината, от там са се свързали със собственика, който обяснил, че подготвя план за безопасност. Скоро и самата сграда щяла да бъде премахната.

Освен опасността от падащи отломки, екипът на bTV се натъкна на още една опасност – стотици използвани спринцовки и игли не само около сградата, а и в обществената градинка наблизо, както и в подлеза.

В близост до постройката се намира център по наркомании, работещ по метадонова програма. Оттам ни обясняват, че част от хората, с които работят, трудно изоставят уличните си навици и се връщат към дрогата.

От местната полиция обясниха, че нищо не могат да направят ако няма официално постъпил сигнал до тях, а този от нашият екип не се счита за такъв.

От общината обещаха да почистят района.