Намериха изгорял джипа, с който са избягали извършителите на грабежа в Перник. Колата е открита над пернишкия квартал „Църква“, в близост до магистрала „Струма“ или на около 10 км от мястото на въоръжения грабеж. 

Снимка: btvnovinite.bg

Колата е черна и с фалшиви номера. Не е ясна собствеността ѝ, автомобилът е иззет от полицията и му се правят експертизи. 

Снимка: btvnovinite.bg

Междувременно охранителната фирма, чийто инкасо автомобил беше ограбен, обявиха, че съдействат на разследването и техният екип е станал жертва на организирана престъпна група, която се състои от тежък криминален контингент – четирима или петима души. 

Обявена е и награда от 200 хил. лв. срещу информация за извършителите. Прецизно, бързо и тихо - така са действали четиримата обирджии в Перник.

От охранителната фирма посочиха още, че от тяхна страна са спазени всички процедури за безопасност и не намират пропуски.

Снимка: btvnovinite.bg

Не допускат вътрешен човек да е замесен, защото периодично ги тестват. Компанията дава за награда 1/5 от задигнатата сума, но само за достоверна информация. 

Грабежът е станал посред бял ден, малко след като касите затворили. „На всички ни е ясно, че този инцидент няма как да е със случайно възникване или случаен характер. Това очевидно е внимателно планиран инцидент“, коментира зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев. 

След грабежа нападателите бягат, а после заличават следите. Пълната с оборотни пари кола на инкасото била паркирана извън обсега на камерите. Хората от квартала казват, че нито са чули, нито са видели нападателите.

Проверяват се няколко версии по случая, включително и дали има замесен вътрешен човек.