От другата седмица ПГ на ДПС няма да влиза в пленарна зала, заявиха Халил Летифов и Хамид Хамид. Очакваме министърът на здравеопазването да ни информира имало ли е карантинирани народни представители по време на днешната регистрация, обявиха те на брифинг в парламента. Халил Летифов посочи, че докато не получат тази информация народните представители на ДПС няма да присъстват в зала.

Снимка: БГНЕС

Другата седмица ние няма да участваме в работата на Народното събрание, освен ако няма някаква извънредна ситуация, която да налага това, коментира депутатът.

Колегата му Хамид Хамид обясни, че поводът за напускането им на парламента не е само съмнението за осигуряването на кворум с карантинирани лица или заразени лица. По този повод от БСП вече обявиха, че няма да влязат в пленарната зала до края на деня.

Относно днешното участие на ДПС в заседанието на Народното събрание, председателят на парламентарната група Халил Летифов поясни, че така или иначе днес вече са в пленарна зала, но в много редуциран състав.

Снимка: БГНЕС

"Дотолкова, доколкото се гледа бюджет, ще присъстваме само няколко колеги, които ще участваме в дебатите. Всички останали колеги вече не са в сградата на Народното събрание", обяви Летифов.