Представители на  "Има такъв народ" денс се срещнат с депутати от ДПС. Срещата отново е в сградата на Народното събрание.

Най-голямата парламентарна партия започна консултации за подкрепа за кабинет в петък. Първите от серията тридневни преговори бяха с "Демократична България", а вчера депутатите на Слави Трифонов преговаряха с представители на "Изправи се БГ! Ние идваме!" и БСП.

От ИТН изпратиха покани до всички парламентарно представени партии без ГЕРБ за преговори по приоритетите на бъдещия кабинет с техен мандат.

„Партиите на протеста смятат ГЕРБ и модела на управлението му като основен противник. Провеждаме срещите с чувство на отговорност за решението, което ни предстои. Тук сме да представим приоритетите си и с удоволствие ще ги споделим с вас в добронамерен диалог“, обърна се към представителите на ДПС зам.-председателят на парламентарната група на ИТН Виктория Василева.

„Благодарим и ние за възможността да се видим и да поговорим. Процесите в НС трябва да текат през диалог, за да може да се очертаят и приоритетите, и темите от дневния ред на обществото и на депутатите. Добра е средата, която е създадена в 46-тото НС, защото има една добра основа за диалог“, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.