Дончо Барбалов ще е временно изпълняващ длъжността зам.-кмет с ресор „Транспорт” в Столичната община. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на редовно заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Барбалов от много години е зам.-кмет по финансите в общината.

Във вторник зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев подаде оставка, след като стана ясно, че той е призован от прокуратурата във връзка с  обществената поръчка за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Фандъкова веднага прие оставката му.

В сряда главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че разследването срещу Крусев е за длъжностно престъпление, свързано по-конкретно с поръчката за шумо и виброизолиращи подложки на ул. „Граф Игнатиев“. 

До момента на Крусев е връчена само призовка. Обвинение не му е повдигнато. Разследването срещу него е за длъжностно престъпление, свързано с поръчката и монтажа на шумо и виброизолиращи подложки за трамвайните релси на улица „Граф Игнатиев”.

Барбалов се ангажира първата му задача като заместник-кмет по транспорта да бъде пускането на трамваите по улица „Граф Игнатиев”.