„Истината рано или късно излиза наяве. Единственото, за което се колебая е дали истината е излязла рано или късно. Очаквам всички лъжи и клевети в последните две години колкото може по-скоро да бъдат разобличени“.

Така зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев коментира новината от Европарламента, че снимките на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчета и пачки евро са манипулирани.

„Тъй като безпомощността на другите политически сили не успяваха да ни победят в честна политическа надпревара. Ползваха други начини. Рано или късно всички лъжи и клевети биват опровергани. Надявам се това да е само началото", допълни Дончев.

Пред bTV говорителят на главния прокурор  Сийка Милева заяви, че става въпрос за служебна комуникация между българската и европейската прокуратурата и няма да я коментира.

„Оказа се също така, че по време на разпитите със служители в резиденцията те никога не са виждали подобни обекти и че самите данни в снимките навеждат на мисълта, че те са направени в порядъка на година и половина, но изследванията на експертите показват, че обектите в снимките не са помръднали тази година и половина, та заключението, което направи г-н Здеховски е, че самите снимки и видеото са били манипулирани с цел да наведат на дадени изводи, макар те в случая да не са валидни“, каза българският евродепутат Андрей Ковачев.