„Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук“ – така бизнесменът и собственик на „Нова телевизия“ Кирил Домусчиев коментира днешната публикация на Васил Божков.

Обвиняемият хазартен бос показа паметна записка от среща, за която твърди, че е дошла след натиск от страна на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Според Божков резултатът от срещата е „непазарен договор“ за реклама на хазартния му бизнес в телевизията на Домусчиев.

Последният на практика потвърди истинността на записката с първите две изречения на „Фейсбук“ статуса си по темата: „Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка“.

„Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен“, коментира още Домусчиев.

Той не дава отговор на въпроса какво означава точка 3 в записката – „пълен съпорт“ в комисията по хазарта.

Статусът му се насочва в съвсем друга посока, като от нея се разбира, че по публикация на скандалния сайт „Блиц“ телевизията му е намерила основание да се жали в КЗК.