Васил Божков излезе с нова публикация в социалните мрежи. Този път става дума за паметна записка от среща, която твърди, че се е състояла на 10 юли м.г. в кабинета на бизнесмена и медиен собственик Кирил Домусчиев.

Според написаното двамата са се уговорили за 10-годишен рекламен договор с клауза за компенсирането на "Нова ТВ" или на футболния „Лудогорец“, ако телевизията загуби други рекламодатели в хазарта. Освен това се говори и за „пълен съпорт в ДКХ (Държавната комисия по хазарта – б.р.)“.

Сумата е 20 000 000 лв. без ДДС, като предизвестието за прекратяване на договора е 3-годишно.

За истинността на паметната записка трябва да свидетелстват подписите под нея – на „К.Домусчиев“ и „В.Божков“. Няма други публични доказателства за наличието на такава среща, участниците в нея и разискваните теми.

Обвиняемият бизнесмен твърди, че срещата е била „осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов“ и след това е бил подписан "непазарен" договор с телевизията.

„Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа“, завършва Божков.

През последните дни той използва своята страница във "Фейсбук", за да публикува материали, които според него доказват недопустимо преплитане между държава и едър бизнес. По думите му каченото е част от сигнал до българските и европейските институции.

Първо той публикува факсимилета на разговори с лице на име Vladi Goranov, които се твърди, че показват как се уреждат въпроси в сферата на хазарта.

След това беше проследен пътят на акциите на "Левски" (София) от Тодор Батков през ред други собственици до Васил Божков.

Фондация „Антикорупционен фонд“ подаде сигнал до главния прокурор Иван Гешев да провери предишния сигнал на Божков. 

Тогава главният прокурор обясни, че не е чел кореспонденцията, но че неговите подчинени не мислят, че трябва да се проверява.

От Министерството на финансите пък съобщиха писмено, че Горанов няма да прави изявления по твърдения и публични изяви на лице, цитирам, със задължения от 700 милиона лева към държавата.