Районен съд-Стара Загора постанови домашен арест за 18-годишния шофьор, който преди дни блъсна три момичета на тротоар в града.

Четвърта поредна вечер граждани блокират кръговото, на метри от което на 1 октомври се случи инцидента. Заради продължаващото разследване съдът се въздържа да оповести мотивите си за наложената мярка на шофьора. Изтъкна само два аргумента -  за прилагането на най-тежката мярка за неотклонение са необходими две условия -  престъплението да е тежко и  да има обосновано предположение, че извършителят може да се укрие или да извърши ново закононарушение.

„Съдът намира, че чрез мярката домашен арест с електронно наблюдение би се постигнала в оптимален обем целта на мярката за неотклонение, т. е. да му се попречи да се укрие или да извърши друго престъпление без с това мярката за неотклонение да се превърне в своеобразно изпълнение на едно все още неналожено наказание“, заяви съдията Златко Мазников.

В съдебна зала прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение за 18-годишния водач, а защитата съответно най-леката, а именно подписка. И двете страни не са решили дали ще обжалват днешното решение.