След серията от катастрофи в Стара Загора и днес протест с искане за мерки срещу безразсъдното шофиране.

Социалното недоволство в града избухна, след като на 1 октомври вечерта 18-годишен младеж блъсна трима пешеходци и стана още по-силно след катастрофата в неделя вечер, при която друг водач блъсна моторист, който загина и тежко рани пешеходка.

Рано сутринта граждани се събраха пред сградата на КАТ, за да потърсят отговори.

„Не можем повече да чакаме, не може повече този ад да продължава. Постоянно се прехвърлят отговорностите от една на друга институция. На нас ни омръзна. Не искаме повече разплакани майки“, заяви Милка Комадова.

Едното от пометените на тротоара в петък момичета все още е с опасност за живота.

„Не съм спокойна дори след срещата в прокуратурата, защото органите на реда нямат информация, искат да научаваме нещата от други хора. Искам справедливост. Докато не започнат да се налагат някакви реални наказания, това ще продължава да се случва", добави Славея Илиева, майка на едно от пострадалите момичета.

Кметът на града Живко Тодоров дойде при протестиращите.

„След като „Пътна полиция“ няма възможност да контролира всички тези водачи, ние ще наложим други рестриктивни мерки в града - поставяне изкуствени неравности почти навсякъде по булевардите и дори и по малките улици, където се налага. Ще сложим камери, които да предадем на полицията, за да могат те да ги ползват и ако констатират нарушение, да глобяват нарушителите“, каза той.

Хората настояха за среща и с шефа на „Пътната полиция“, който обясни, че засилените проверки ще продължат.

18-годишният шофьор остава в ареста. Днес или утре най-късно в Районен съд - Стара Загора ще бъде гледана мярката на 18-годишния шофьор. Държавното обвинение ще иска най-тежката възможна мярка "задържане под стража".

От утре пътни специалисти започват огледи на всички точки, където е възможен "дрифт" в града. От тяхната преценка ще зависи къде и колко пътни неравности ще бъдат разположени.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!