В петък първото заседание на 47-ия парламент традиционно ще бъде открито от най-възрастния народен представител. Това е 70-годишният Силви Кирилов от „Има такъв народ“.

Доктор, уролог, преподавател - след 47 години, посветени на медицината, в петък доцент Силви Кирилов ще удари първия звънец на 47-ото Народно събрание.

„Аз по природа съм оптимист, а и такава ми е работата. Българският избирател каза, че така ще бъде. Парламентът и всеки уважаващ себе си парламентарист трябва да се съобрази с това и в този състав трябва да вземе правилните решения. А правилното решение е да има правителство, което да поеме своята отговорност“, каза доц. Силви Кирилов.


Посланието на доктор Кирилов към колегите му ще е едно - да поставят националния интерес над тясно партийните. Освен това смята, че този парламент може и трябва да помогне на здравната система. Затова, въпреки любовта към медицината, е решил да направи крачка към политиката.

„След като цял живот си бил с бяла престилка, тя винаги ще липсва. С натрупания управленски опит мога да помогна да се намерят правилните решения. Тази пандемия, този вирус действа като лакмусова хартия за проблемите в здравната система, сега ги осъзнаваме. Трябва доверие между гражданите, системата и институциите“, допълни доцент Кирилов.

В петък той ще се срещне и с най-младия депутат - Милко Пенев, на 23 години, също бъдещ лекар.