И до края на деня ще се задържи предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни над източните райони, но ще се задържи почти без валеж. Ще духа слаб до умерен източен вятър.


Максималните температури ще са между 23° и 28°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, само с временни увеличения на облачността в часовете до обяд. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток.

И над планините ще остане предимно слънчево. Ще има само временни увеличения на облачността, главно в масивите на Южна България.

В планините ще духа предимно слаб до умерен североизточен вятър. 

В по-голямата част на Европа температурите тези дни ще бъдат много високи за втората половина на месец септември. На Британските острови предстоят няколко много ветровити дни.

В България и утре времето ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развива незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източните райони до умерен, вятър от изток-североизток.
Утре рано сутринта стойностите ще бъдат между 8° и 13°. Следобед температурите ще достигнат 24° - 29°.

Предимно слънчево ще се задържи и през следващите дни. В края на седмицата ще започне промяна на времето.

В четвъртък и петък времето ще бъде предимно слънчево. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 8° и 13°, а максималните – между 24° и 29°.

В събота над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от югозапад, температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 25° и 30°. Ще се появи висока облачност.

През нощта срещу неделя и в неделя вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България от североизток, ще се усили и с него ще започне да нахлува хладен въздух. Облачността ще се увеличи и на места от запад на изток ще има валежи от дъжд, в отделни райони и гръмотевична дейност.