В парк Росенец протестиращи организират ново парти с плажуване край резиденцията на Ахмед Доган. 

За трети път демонстранти се събират край имота под надслов „Доган сарай бийч фестивал“. Протестното плажуване започна в 11 ч. 

Те настояват за премахване на метално ограждение край плажа, на което има надпис „строителен обект“. Днес обаче ивицата, която още няма официално статут на плаж, ги посрещна без ограда.

„Доган бълха го ухапала с тази ограда. Това са малки. но много важни стъпки в правилната посока, посока на законността. Най-вече гражданското общество да повярва в собствените си сили, че ние можем нещо, което е законно  и е в нашите е правомощия ние трябва да го искаме и да го отстояваме от институциите“, каза организаторът Асен Бонджев. 

Плажуващи се разходиха и по стария кей. Обявиха, че почетният председател на ДПС неправомерно го е присвоил от държавата и го украсиха с пиратско знаме с образите на Борисов и Гешев, като символ на беззаконието.

„Мястото е перфектно – закрито от североизток, така че осигурява една спокойна морска вода, която няма вълни и затова идваме тук. Посещаваме го редовно този плаж, вече свободно“, добави Николай Едрев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!