Един медицински проблем, с който човечеството се среща не за първи път, се използва по един много странен начин за решаване на други въпроси – икономически, политически и социални, в резултат на което се нанасят големи щети на страната. Това коментира в изборното студио на bTV инфекционистът и кандидат-депутат от АБВ доц. Атанас Мангъров.

„Нашата държава е много болна, тя не може да си намери правилния лекар, който да назначи правилното лечение за нея. По същия начин, по който стоят нещата с коронавируса, стоят и нещата с икономиката на страната“, посочи той.

Д-р Александър Симидчиев от „Демократична България“ отбеляза, че главният проблем в момента е непоследователността: „Това с отварянето и затварянето е това, което довежда до разтеглянето на процеса (на битка с коронавируса – б.р.) във времето. Разцепването на общественото мнение доведе до това, че нямаме единен отговор“.

„Трябва да имаме медицински мерки и, ако има политически решения, те трябва да са подчинени на медицинските мерки“, категоричен беше д-р Симидчиев.

Вижте още във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!