Успехът на ген. Радев не е успех на БСП, защото тук се гласува именно за личността на ген. Радев и това е огромен протестен вот, антисистемен вот, коментира в предаването „Лице в лице” социологът доц. Иво Христов.

По думите му е натрупано огромно напрежение и то рано или късно ще избие. Дори Радев да не спечели тези избори, проблемът не е в Радев и не е в изборите:

"Напрежението продължава, то е по всички линии – социални, икономически, ние се намираме в жестока геополитическа фаза и в този момент за съжаление ние имаме ръководство, което въобще не си дава сметка за всичко това – за дълбочината на кризата – вътрешна и външна. Те не виждат системните проблеми, които раждат тези частични проблеми", заяви социологът.

Според него БСП има големи проблеми, които въобще не е решила:

"Те опират основно до нейната идентификация – що за партия е, кого представлява, какъв е нейният елит, за престъпленията, извършени в рамките на този т.нар. преход, за да ни докара до положението, в което се намираме в момента. Ако тя си мисли, че ще може да ги реши на ход, качвайки се върху едно популярно име, мисля, че това са сметки без кръчмаря".

Какво още каза социологът, вижте във видеото: