Доброволци от сутринта почистват Национален парк "Пирин". В кампанията "Да почистим България заедно" се включиха представители на „Карлсберг България“ и служители на природния парк.

Самият парк е доста поддържан. Доброволците се натъкнаха и на странна находка в парка – мивка.

Децата забелязват, че в района се изхвърлят много мокри кърпички, които не се разлагат.
„Да почистим България и да е чисто, за да е хубаво“, каза 7-годишният Георги.

Освен малкия Георги от рано сутринта десетки доброволци се събраха над местността "Кръста" край Благоевград, за да дадат старт на кампанията в югозападна България.

„За трета година съм част от „Добрия пример“ и всяка година мотивацията е по-голяма и доброволците все повече и повече. Ще се включим с боядисване, както и със засаждане на дървета“, каза Денис Никифоров.

„Нека всички да излезем, да направим приветлив дома около нас, нека да включим в тази акция и своите деца, защото те трябва да знаят, че са отговорни и с ангажимент могат да направят света по-красив“, добави областният управител на област Благоевград Мария Димова.

В една от най-красивите местности на Пирин над 100 служители на „Карлсберг България“ подадоха ръка на днешната инициатива.

„Природата е нашият най-ценен ресурс и ние като една от водещите компании инициираме за първи път тази година кампанията „Пиринско чисти планини“, за да можем съвсем отговорно да дадем ясно послание че трябва да поддържаме природата чиста“, заяви изпълнителният директор "Карлсберг България" Тодор Несторов.