До дни ще се знае името на следващия служебен премиер и съставът на служебния кабинет. Президентът Румен Радев потвърди, че министър-председателят ще бъде мъж и ще потърси най-добрия и балансиран екип.

Радев не отговори на въпроса готов ли е вече със състава на служебното правителство, но беше категоричен, че новият кабинет ще бъде назначен максимално бързо.

Не стана ясно и вече водени ли са разговори с БСП. Преди дни държавният глава съобщи, че може да покани техни експерти.

Едно от спряганите имена за служебен премиер е на проф. Даниел Вълчев. „На въпроса аз ли съм следващият български министър-председател отговорът е „не“, обяви в интервю за bTV проф. Вълчев.

Относно думите на премиера в оставка Бойко Борисов от вчера, че 45-ият парламент струва милиони, Радев отново каза: „Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно събрание. По-скъпо от всички разходи. Тя е в огромни размери и с нея трябва да се борим“.

Има опити партията ГЕРБ да се демонизира пък смята бившият външен министър Даниел Митов.

„В България няма корупция на ГЕРБ, на този или на онзи. Системният проблем трябва да погледнем и как функционират институциите. Защо определени практики са възможни и защо други не са. Какво значи да се изчегърта всичко, което е направило ГЕРБ. Ще изчегъртаме направените пътища, мостове?“, каза в интервю за bTV Митов.