25 години затвор при първоначален строг режим присъди русенският съд на 34-годишния Бахар Салим за убийството на жена му на пътя Русе-Бяла.

Подсъдимият се призна за виновен и заради това делото се гледа по съкратена процедура. Прокуратурата поиска доживотен затвор, но заради съкратеното производство настоя минимум за 25 години зад решетки.

Бахар обяви, че се разкайва и съжалява за убийството на 27-годишната Джейлян. Причината да посегне на живота й била ревност.

Съдът присъди и 450 хиляди лева кръвнина на родителите и малолетния син на убитата.

Убийството на 27-годишната Джейлян е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. От прокуратурата обясниха, че Бахар Салим бил много ревнив и обсебващ партньор. Джейлян С. завършила висше образование и била назначена на ръководна длъжност, която изисквала да има постоянен контакт с колегите си. Това обаче водело до постоянни скандали със съпруга й, често съпроводени с физически и психически тормоз.

Жената решила да се разведе. Бахар С. разбрал, че тя имала връзка с друг мъж. Така на 31 май той се срещнал с Джейлян и двамата потеглили с автомобила. Малко след Русе избухнал скандал. Той заявил, че няма да се разведе с нея и няма да получи родителски права над детето им, след което я нападнал. Жената успяла да слезе от колата и побягнала по пътя. Обвиняемият взел от багажника кухненски нож, застигнал я и й нанесъл множество удари, от които починала.

Присъдата може да се обжалва пред Великотърновския апелативен съд.

Ангел Стефанов, адвокат на родителите на Джейлян, коментира, че наказанието е леко занижено, тъй като са поискали 30 години затвор. Дали обаче ще се обжалва, или не, ще решат доверителите му.