Ревност е в основата на жестокото убийство, извършено снощи на пътя Русе-Бяла. Това е основната версия, по която работят разследващите.

33-годишен русенец намушка смъртоносно съпругата си на пътя и избяга, но часове по-късно беше задържан от органите на реда.

Още снощи полицията е разпитала съседите на 33-годишния Бахар Селим и 27-годишната му съпруга Джейлян. Хората са в шок.

„Видях полицейската кола, изобщо не можех да предположа, че е станало нещо такова. Тя беше толкова лъчезарно и добро момиче, усмихната, винаги ще поздрави, няма да подмине”, разказа съседката Даниела Кесеева.

Джейлян е работела като шивачка, а мъжът й - в мебелна фирма. Според приятелите на жената тя е била честа жертва на домашно насилие.

„Знам, че е имало системен тормоз. Постоянно ходеше със слънчеви очила, надута, посинена. Чувам от съседи, които са били по-близки с нея, че е спала постоянно на стълбите, не е бил добър човек, нещо като избухлив, психиката му явно не е добре, според всички”, каза свидетелка.

Семейството има син, който е завършил преди дни първи клас. Засега детето е при роднини. От Окръжната прокуратура са образували досъдебно производство по случая, а убиецът е задържан за 72 часа.