Последни часове за смяна на годишните винетки. Валидността на стикерите от 2017 г. изтича днес. Новите се продават в 3 хиляди пункта в страната.

Според хората, които продават винетки, през останалото време от годината се търсят повече седмични. Шофьорите дават парите си с нежелание. Аргументът е ясен – качеството на много от пътищата у нас не е високо.

От пътната агенция  обясниха, че за да се поддържат адекватно пътищата у нас са необходими поне 3 пъти повече средства от приходите от винетки. За миналата година те са 350 милиона лева. Очакванията на АПИ за тази година са приходите да не бъдат по-малки от миналогодишните и даже да има известен ръст.

Цените на винетките за леки коли и тази година са без промяна. Годишната остава 97 лева, месечната 30, а седмичната 15 лева. За пръв път тази година се предлагат тримесечни винетки. интересът към тях е слаб, очакванията са това да се промени на прага на лятото.

За пръв път годишната винетка ще важи от дата до дата. Т.е. ако е купена на 3 март 2018 г. ще е валидна до 3 ти март следващата година, а не до 31 януари, както досега.