И до края на деня ще има много слънчеви часове, но ще има и увеличения на облачността. По-плътни ще бъдат облаците над западните райони. Предимно там ще има и места с краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Снимка: НИМХ - БАН
Максималните температури ще бъдат по-високи от вчерашните и в повечето райони ще бъдат между 28° и 33°.
Снимка: НИМХ - БАН


И по морето до края на деня слънцето ще бъде щедро, но ще има и увеличения на облачността. Ако някъде вали ще бъде за кратко. Температурата на морската вода е около 26°.  Утре вече по морето ще има места с краткотрайни валежи.
Снимка: НИМХ - БАН


Над планините до края на деня ще се развиват купести  и купесто-дъждовни облаци. На места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Утрешният ден в планината ще бъде с повече слънчеви часове и от двата почивни дни ще бъде по-добрият за разходки.

Снимка: НИМХ - БАН

И утре слънцето ще бъде щедро, но ще има и увеличения на облачността, предимно над източните райони. В Източна България и по морския бряг утре ще има места с краткотрайни валежи. Повишението на температурите ще продължи и утре максималните ще бъдат между 30° и 35°.В понеделник до обяд в повечето райони ще се задържи предимно слънчево. През втората половина на деня облаците ще се увеличат. През нощта срещу вторник вече на много места в страната ще има силни гръмотевични бури. И през следващите дни често ще има валежи, на места интензивни. Температурите ще се понижат.