Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев разговаря с председателя на парламента Цвета Караянчева във втория ден от официалното си посещение в страната ни.

Срещата между двамата се проведе в Народното събрание. Медведев разгледа пленарната зала и имаше възможността да удари парламентарния звънец. Караянчева от своя страна му подари мартеница.

След разговорите двамата положиха цветя пред паметника на Цар Освободител в столицата. Посрещането на Дмитрий Медведев премина при изключително засилени мерки за сигурност.

Медведев изненадващо посети Светия синод, където се срещна с патриарх Неофит и митрополити. Обсъждани са традиционно добрите отношения между двете православни църкви. Медведев е предал поздрави от руския патриарх Кирил, след което е разгледал храм-паметника „Александър Невски”.

По-късно той и българският премиер Бойко Борисов ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма. В него ще участват и министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на икономическото развитие на Руската федерация Максим Орешкин, кметове и представители на българския и руския туристически бизнес.

На форума ще се обсъдят общи инициативи за развитие на туристическия сектор, както и мерки за насърчаване на двустранните пътувания.