Разбитата група за рекет, имотни измами и пласиране на дрога е била подпомагана от длъжностни лица - данните изнесе прокуратурата. До момента са разпитани над 40 потърпевши. 

В понеделник при акцията на ГДБОП бяха арестувани над 20 души.

Разследващите проверяват участието на полицай и частен съдебен изпълнител, които са подпомагали престъпната група. Тя е действала последните шест години. 

Снимка: Специализирана прокуратура

Част от арестуваните нейни членове са свидетелствали срещу организаторите на бандата. 

Участниците са криминално проявени – с кражби, телесни повреди, изнудване, измами и осъждани за престъпления, твърдят от Специализираната прокуратура. 

Снимка: Специализирана прокуратура

Характерното е, че двама са основните лидери, но около тях има много лица, които са подпомагали престъпната дейност.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на пет лица за участие в организираната престъпна група. Те са за изнудване, съпроводено с физическо насилие, лихварство, измами, и разпространение на наркотици. 

Снимка: Специализирана прокуратура

В хода на действията по разследването са извършени 57 претърсвания на жилища и автомобили, както и лични обиски, след разрешение на Специализирания наказателен съд.

Намерени и иззети са хладни оръжия, патрони, пари, неголямо количество наркотици. Иззети са и три автомобила, ползвани от участниците в групата, сред които Порше Панамера.

Снимка: Специализирана прокуратура

До момента по досъдебното производство са разпитани 43 свидетели, от които 9 пред съдия. В Специализирания наказателен съд е внесено искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от петимата обвинени.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!