21 души са арестувани при днешната спецакция в София, когато беше разбита банда за рекет, имотни измами и разпространение на дрога.

Антимафиотите и спецпрокуратура атакуваха адреси в четири квартала рано сутринта. Входовете и изходите към тях бяха блокирани.

Над 6 часа продължиха обиските в хотел във „Враждебна“. Той е бил нещо като офис на бандата.

Именно този хотел разобличава и дейността на престъпната група. Сигнал подава Иван Борисов. Казва, че имотът бил негов. Не успял да обслужва кредита си и се намесил частен съдебен изпълнител. Твърди, че отнемането на имота му не е напълно законно, а новите собственици, които той познава, превърнали дома му в хотел за разврат.   

„Тук има проститутки, това е основната дейност на този хотел, наркоразпространение и отнемане на имоти, бият хората от квартала, познавам ги от малки“, каза Иван Борисов.

Основните играчи и двигатели на бандата били Трайчо и Мето.

„Те са опасни, имат над 200 души дилъри на наркотици, повечето от които са наркомани, и правят каквото им кажат, допълва Иван Борисов.

Янко познава Трайчо от дълги години. Въпреки това, и той е пострадал.

„Измамиха ме, закупих имот, купих го, те го препродадоха… и съм на улицата, занимава се с побоища, лихварство“, разказа мъжът.

Друг потърпевш разказва, че са го заплашвали с убийство и са били.

В хотела са арест арестувани трима души, стана ясно от появилият се на място адвокат. По думите му неговите клиенти се занимават с бизнес.

При спецакцията са иззети автомобили, пари, газов пистолет, злато и документи, уличаващи престъпната група. Огледите и арестите продължиха през целия ден.

Продължават още действия по разследването, а те няма да спрат и днес.

Предстои прокуратурата да прецени на кого от арестуваните да бъдат повдигнати обвинения. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!