Директорът на болницата във Враца подаде оставка след напускането на медици и риска областният град да остане без медицинска грижа за децата. Здравният министър проф. д-р Христо Хинков замина спешно на среща в лечебното заведение.

В Областната администрация той заяви, че носи оставката на директора на болницата Кети Ценова, а ситуацията в болницата е поправима, въпреки че всичките петима лекари в педиатрията подадоха оставки, както и медицински сестри и санитарки.

Причината - ниско възнаграждение и отпуск, който не могат да ползват, тъй като графикът не може да се запълни. Очаква се до края на месеца детското отделение да бъде затворено.

Пристигнаха хора, които настояват детското отделение да се запази, защото нямат никаква представа как децата ще бъдат транспортирани до Плевен, Монтана или София.

"Напускам заради условията на труда. Аз имам 51 дни неизползван платен годишен отпуск, а мой колега - 89. Кой би работил три години, без да излиза отпуска? Да заповяда да работи", заяви лекар от болницата.