Пиян шофьор се заби с микробуса си в електрически стълб и остави без ток за почти денонощие жителите на село Крум, община Димитровград. Аварията засегна още 6 други села. 

Инцидентът става около 18 ч. снощи. Микробусът, управляван от 47-годишния жител на Крум, излиза от пътя и буквално посича електрическия стълб. Тътенът от катастрофата се чува в цялото село.

Снимка: Мария Василева

Водачът е невредим, но дрегерът отчита, че е шофирал с 2,43 промила алкохол. Мъжът е задържан.

"Това е човек, който е изключително отговорен и работата му е свързана винаги с шофиране. Само предполагам, че е имал някакъв повод, за тази по-голяма употреба на алкохол", каза кметският наместник на с. Крум Златка Тенева.

Екипи на местното енерго отидоха на място в сутрешните часове. Беше спряно електричеството и към помпената станция, така селото остана временно и без вода.

Снимка: Мария Василева

18 ч. след катастрофата, електрическият стълб беше подменен, а екипите на енергоснабдителното дружество започнаха подмяна и на останалите електрически стълбове по улицата. 

Новите са по-далеч от пътя. Преди месеци при друга катастрофа, тир отнесе стълб на същата улица и селото отново беше без ток за денонощие. 

Снимка: Мария Василева

В селото живеят около 300 души.