На 26 март кандидатстваме пред нашия работодател – за разлика от другите кандидати ние имаме какво да посочим в автобиографията си, коментира Димитър Главчев управленската програма, която неговата партия ГЕРБ представи днес.

„Идеите ни са свързани и не са решения на парче (...) Друга разлика с (обещанията на останалите – б.ред.) е, че това, което ние представихме днес, е финансово обвързано. Пенсиите ще бъдат актуализирани на базата на швейцарското правило. Имаме образованието за национален приоритет, естествено е то да бъде фокус в нашата програма, но не се отказваме от нищо свършено досега, защото има с какво да се гордеем”, каза още Главчев.

„Затова сега представяме програмата си и се надяваме избирателите да я припознаят и да гласуват за нас. Който не вярва, че ще управлява отново, не ходи на избори”, каза още Главчев.

Дори и съдът да не обяви референдума за задължителен, Народното събрание трябва да го разгледа, тъй като „нерешаването на този въпрос дерогира народния суверенитет”, коментира още Главчев позицията на партията си.

На въпроса дали има разочарования след управлението в коалиция с Реформаторския блок, той отвърна, че всеки в живота има разочарования от партньорствата си, но повечето неща, които са били свършени заедно от ГЕРБ и РБ, са били положителни.

Вижте целия разговор във видеото: