Остават броени дни до премиерата на най-новия български филм "Завръщане". В „120 минути” актрисата Диляна Попова разказа, че историята във филма е за 4 момчета, приятели като малки и едно момиче, което е петият член на бандата. Те се разделят, срещат се пак след 25 години и две от момчетата, които много са харесвали момичето като малки, са любопитни да видят как изглежда, дали още е красива.

Във филма името на момичето е Лора, едно от любимите женски имена на Диляна Попова.

„В моя живот не съм била единствено момиче в компанията. Имам адски много приятели и съм много щастлива, че мога да отрека, това, което казват, че приятелите ти се броят на едната ти ръка, и имам много приятели и ги обожавам”, каза Диляна Попова.

Според нея е напълно възможно да се запази такова силно приятелство години.

Актрисата разкри, че не се е случвало двама мъже да се бият за нея, поне не и пред очите й.

„Аз съм умиротворител обикновено, но мисля, че би изглеждала доста нелепо такава ситуация”.

Диляна Попова каза още, че не би посегнала към алкохол, ако трябва да играе развеселено момиче.

„Обичам да контролирам ситуацията и не бих се подложила на нещо такова, при което няма да съм в трезво мислене. Имаше моменти във филма, моменти, когато нямаше диалози, когато слушахме музика, трябваше да се забавляваме, да пеем, тогава можем да си го позволим, но, ако имаш да играеш нещо, не мисля, че е добър вариант”.

Целият снимачен процес е много забавен, най-малкото присъствието на всички тези лица в екипа. Беше изключително приятно да работа с този екип, каза тя.

На въпроса лесно ли се работи с Александър Кадиев, Диляна Попова беше категорична:

„Сашо идваше на време. Сашко, мисля, че е абсолютен професионалист. Той изглежда малко по-разюздан, но не е, отнася се сериозно”.

На въпроса за коя роля мечтае, Попова заяви, че мечтите й се променят.

"Голяма част от тях сбъдвам, много си мечтаех да играя нещо в епоха, и благодаря на Господ, че ми се случи, защото по време на този филм, снимах и още един, който е епоха, 44-та, 45-та година, Атанас Буров. И това е една от мечтите ми, аз много често си представям, че живея в друго време и там успях да го живея за един месец.

Аз знаех за Атанас Буров преди това, но там прочетох малко повече неща, тогава осъзнах, че това е един от малкото българи, които са личности и заслужава да се гордееш с тях, изключително обичащ България, борещ се за това тя да е свободна и да сме самостоятелни”, разкри актрисата.

Асен Блатечки играе Буров и страхотно му пасна. Ние бяхме много изненадани, смятам, че се справи страхотно в тази роля, допълни Диляна Попова.