Мултимедиен спектакъл завладява софийското метро. „Digitality Underground“ е официално селектирано събитие от европейската инициатива „Запознайте се и програмирайте“.

Виртуална и добавена реалност, програмиране на роботи, анкета за умни решения за столицата, Green Box ТВ и музикално студио ще преобразят метростанция „Сердика-2“ днес от 11:00 до 17:00 ч., съобщават организаторите.

Гражданите и гостите на столицата ще преминат през „тунел на трансформацията“, след което ще могат да споделят своите идеи, послания и предложения пред камера. Основната цел на инициативата е овладяване и запознаване с технологиите и изкуствата на дигиталното бъдеще.

Предвидена е и прожекция на късометражни научни филми, посветени на конверсията от аналоговата епоха към цифрова цивилизация.

Концепцията на събитието е гражданите на столицата и особено децата и младите хора да бъдат вдъхновени не само да бъдат потребители, но и творци на дигитални и ИТ продукти и изкуства в полза на обществото и в подкрепа на социалната еволюция.

Използвани са материали на БГНЕС