Детето, намушкано с нож от баща си във Варна, е в стабилно състояние и без опасност за живота. Бащата е наркозависим и е настанен в психиатрична болница. 

Прокуратурата все още не е повдигнала обвинения на родителя. Днес бащата претърпя спешна операция заради усложнения, настъпили в резултат на самонаранявания. 

Седемгодишното дете ще се възстановява в болница поне още седмица. След това най-вероятно грижите за него ще бъдат положени на баба му и дядо му.

Снимка: btvnovinite.bg

От „Закрила на детето” във Варна се надяват детето да бъде на сигурно място. Все още не са разговаряли и няма събрана информация за майката на детето. Двамата родители са разделени от около 2 години.

По време на инцидента бабата и дядото са били в апартамента. Бащата е на 42 години и е бил подложен на метадонова програма. На този етап не е ясно дали я е посещавал редовно. Съседи разказаха, че досега не е имало проблеми със семейството.

Освен това обясниха, че са ставали свидетели на това как бащата води детето на училище.

Снимка: btvnovinite.bg

На този етап на бащата все още не са повдигнати обвинения. Прокуратурата ще му повдигне обвинения след подобряване на състоянието му.

По мнението на специалисти той е опасен за себе си и околните. Разследването по случая продължава.