Десислава Иванчева призовава своите поддръжници да я подкрепят в създаването на политическа партия, която  „да отстоява истинските интереси на гражданите, да защитава техните права и свободи и да спаси реалната демокрация”.

Този призив отстранената кметица на столичния район „Младост” публикува на официалната си „Фейсбук” страница. Избраното от нея име на бъдещата политическа формация е „Непослушните”

„Евроизборите показаха, че ние – Непослушните, сме в цяла България”, заявява Иванчева, която се яви на вота за Европейски парламент като независим кандидат.

„Хората от цялата страна ни подкрепят, питат и настояват да се обединим около ясни принципи. Искат от нас да създадем обединение, което да позволи на инициативни комитети от цялата страна да издигнат свои независими кандидати в местната, законодателната и изпълнителната власт”, отбелязва отстранената кметица на „Младост”.

„Всяко населено място има своите Иванчева и Петрова, търсещи коренна промяна на съществуващата система. Това са българи, уморени от 30-годишния преход, от неработещите институции, от липсата на право и ред. Хора, борещи се за свобода в 21-ви век, в Европа, за правото да определят дневния ред в собствената си държава, готови да издигнат свои граждански представители в местната, законодателната и изпълнителната власт”, отбелязва Иванчева.

Според нея „законите в Република България дискриминират гражданските инициативни комитети и независимите кандидати, а при партиите всички тези действия са еднократни, а структурите им получават десетократно повече средства под формата на медийни пакети”.

Затова тя предлага „всеки инициативен комитет да издигне един независим кандидат, като сам организира подписка в подкрепа на кандидатурата му, регистрира го в съответната избирателна комисия, събира дарения в негова подкрепа още много други абсурдни бюрократични и досадни дейности”.